Vinnarinställning

exempel på en stor vinnareDet är en inställningsfråga hur du lyckas. Varje beslut du tar sker efter ett val mellan olika alternativ. Du som person tänker annorlunda än andra personer om objektiva alternativ och skulle beskriva dem på olika sätt.

Här följer några exempel på hur tanken enkelt kan släppas fritt utan målstyrning.

1 av 10 – 10% chans

I nästa tävling är det tio deltagare. Jag har en chans bland tio att vinna.

 

Jag möter en vinnare – 0% chans

Säg att en av de andra tävlande har vunnit de senaste fem tävlingarna denne ställt upp i. Och av trettio tävlingar totalt, har den vunnit åtta och aldrig varit sämre än femma.

Med den vetskapen tänker jag att den andra vinner. Med det tankesättet har jag noll chanser att vinna.

 

Vittring på vinst – chans finns

I de senaste tävlingarna har jag gjort bra ifrån mig, och slutat två och trea några gånger. Med lite tur går jag in som vinnare.

 

Verklig vinstchans – segra ofta och återkommande

 

a) Förbered dig för att vinna 

Träna dig att aldrig ge upp och jobba mental med inställningen att alla tävlingar ska vinnas. Befinner du dig i underläge, gå på offensiv där det finns bäst läge, riskera, blotta dig men ge dig chansen att vinna.

b) Lär dig att observera

När du tränar och tävlar är du fullt upptagen. Du missar då detaljer. Jobba tillsammans med någon för att analysera träning och tävling. Låt någon annan leda ibland och ställ dig för att koncentrerat observera och analysera detaljer.

c) Sluta aldrig att utveckla

Framgångar bygger på att ständigt utvecklas och förändras så att du hela tiden ligger steget före konkurrenterna. Gör inte samma sak hela tiden, även om det går bra och du vinner. Förbättra förberedelserna, jobba med hälsa och välbefinnande, ta in nya idéer från andra tränare.

Arbeta hårt, bra är inte tillräckligt bra. Det går att göra allt bättre.

 

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lämna ett svar